söndag 22 april 2012

Besa

Våren lunkar fram långsamt. På många sätt är det fortfarande lite vinterfiske över aktiviteterna vid kusten. Fisket sker med vass som horisont, täta kast in på knädjupt vatten med vinterfluga är fortfarande det som fungerar bäst.
Och då får man ju räkna med att "mindre blanka" individer kliver på.

Senaste turen begicks i en typisk vårvik med 4 gradigt vatten. Det skulle anordnas fisketävling i området så jag var tidigt ute för att förekomma eventuella tävlingsdeltagare. En lysande strategi från min sida, om jag får säga det själv, då jag hann med att landa två öringar innan första båten gled in och började drifta bara ett tiotal meter bakom min rygg. Tävling eller inte, tråkigt att vissa sportfiskare inte har bättre fiskeetik än så. Någon fisk fick de iallafall inte.

Dagen gav en ärkebesa och en påblänkare och fisket avslutades redan vid lunch lagom till tredje tävlingsbåten äntrade fiskeplatsen.


3 kommentarer:

Karki sa...

Härligt. Bra taktik också.
Kul att säsongen ser ut att bli lång i år.

HaLster sa...

Ja visst är det och om man dessutom avslutar med lite "strömmingsjägare"-experiment har man fiske ända in i juni i år.

kobben sa...

En kusträv jag brukar träffa vid vattnet har berättat att han aldrig bryter öringsfisket före midsommar. Yttre delarna men inte yttersta skären.

Tråkigt med båtarna. Börjar likna gäddfisket på de mer populära platserna folk åker in precis framför, gormar och skriker åt varandra..

Stort skitfiske!